Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vier Nederlanders bij opening World Triathlon Series

Vier Nederlanders bij opening World Triathlon Series

RoadToTokyo

Cheer!

ABU DABI - Dit weekend begint voor de triatleten het internationale seizoen, als de World Triathlon Series van start gaan in Abu Dhabi.

Deel dit artikel op social media

De ITU World Triathlon Series 2017 staan in het teken van de Grand Final in Rotterdam, waar half september de wereldtitels verdeeld worden. In Abu Dhabi vindt vrijdag en zaterdag de eerste van negen rondes plaats. Vier landgenoten zijn erbij op de Olympische afstand, met Rachel Klamer als bekendste gezicht.

Zicht op het podium
Na haar definitieve doorbraak in Hamburg afgelopen jaar, heeft Rachel Klamer dit jaar opnieuw het vizier gericht op podiumplekken in de World Triathlon Series. De Beuningse atlete, die zich onlangs voor het eerst aan een uitstapje in de crosstriatlon waagde en ook een halve ironman wil gaan proberen later dit jaar, is in Abu Dhabi als zevende gerankt. Wereldkampioene Flora Duffy uit Bermuda en de Amerikaanse Gwen Jorgensen ontbreken op de startlijst, die aangevoerd wordt door de Japanse nummer drie van de wereld Ai Ueda. De vrouwen starten vrijdag om 12.50 Nederlandse tijd. Een dag later komen de mannen op hetzelfde tijdstip in actie.

Eerste test
In elk na-olympisch jaar komen er kansen voor nieuwe talenten om zich te tonen. In de Nederlandse selectie geldt dat zeker bij de mannen. Terwijl Marco van der Stel in het team van hoofdcoach Louis Delahaije al een paar jaar een vaste klant is in het WTS-circuit, willen Jorik van Egdom en Menno Koolhaas dat dit seizoen ook worden. Beiden deden al ervaring op het wereldtoneel op, maar willen nu een vaste plek verwerven bij de elite van de triatlonsport, om er straks in Rotterdam in de finale ook bij te kunnen zijn.

Na een goede winter, waarin de drie regelmatig samen trainden en ook konden optrekken met internationale trainingspartners als Richard Murray, hopen ze zaterdagmiddag te tonen dat er een stap gezet is richting de wereldtop. Behalve hun eigen niveau, testen de atleten zaterdag ook het nieuwe trisuit, dat ontwikkeld wordt met NTB-partner Forte Sportswear, voor het eerst in race-omstandigheden. De complete kledinglijn van de NTB wordt in mei gepresenteerd.

WK over negen rondes
De ITU World Triathlon Series vormen sinds 2009 het belangrijkste evenement van de triatlonsport. Verdeeld over negen rondes wordt over de gehele wereld tussen maart en september gestreden om de wereldtitels, die pas in de Grand Final definitief worden verdeeld. De Grand Final, met daarbij de WK’s voor paratriatleten, beloften onder 23 jaar, junioren en agegroupers, vindt dit jaar van 14 tot en met 17 september plaats in Rotterdam.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel aan!