Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen rekent vanaf vijfde startplek op eenzame race in Australië

Verstappen rekent vanaf vijfde startplek op eenzame race in Australië

Cheer!

MELBOURNE - Max Verstappen denkt dat hij zondag bij de Grand Prix van Australië weinig spannends gaat beleven. De Nederlander start in zijn Red Bull als vijfde en rekent op een eenzame race.

Deel dit artikel op social media

De 19-jarige Limburger was achter de coureurs van Mercedes en Ferrari 'best of the rest'. Zijn ploeggenoot Daniel Ricciardo schoof in de laatste kwalificatiesessie van de baan en start normaal gesproken als tiende.

"Het zal een redelijk eenzame race worden", zei Verstappen bij Ziggo Sport. "Inhalen is hier moeilijk. Het wordt zorgen voor een goede start. Er komt van achter geen dreiging en vooraan zijn ze redelijk snel."

Problemen

Verstappen kent nog geen al te beste start van het seizoen. In de tweede oefensessie belandde hij met zijn auto naast de baan, waardoor hij zowel in de tweede als de derde trainingssessie niet veel rondes kon rijden.

"We hebben eigenlijk het hele weekend problemen en daardoor nog weinig gereden. De kwalificatie ging dan ook beter dan verwacht", merkte Verstappen op.

Ritme

De eenmalig Grand Prix-winnaar zat naar eigen zeggen nog niet lekker in zijn ritme. "De auto is heel gevoelig qua afstelling. De ene keer hebben we onderstuur, de andere keer overstuur. We hebben nu een goede balans gevonden. Elke ronde in de kwalificatie hebben we ons verbeterd."

Wat Verstappen verder van de race kan verwachten, weet hij nog niet. "We hebben nog niet echt kunnen oefenen met starts en ook geen lange runs kunnen rijden. Maar ik denk dat het oké moet zijn voor de race."

Lewis Hamilton vertrekt zondag in zijn Mercedes vanaf poleposition. Sebastian Vettel (Ferrari) staat naast hem op de eerste startrij. De Grand Prix begint om 7.00 uur (Nederlandse tijd).

[[slideshow:Vijfde tijd voor Verstappen in kwalificatie Australië]]

Problemen

Verstappen kent nog geen al te beste start van het seizoen. In de tweede oefensessie belandde hij met zijn auto naast de baan, waardoor hij zowel in de tweede als de derde trainingssessie niet veel rondes kon rijden.

"We hebben eigenlijk het hele weekend problemen en daardoor nog weinig gereden. De kwalificatie ging dan ook beter dan verwacht", merkte Verstappen op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!