Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen blij dat hij kilometers heeft kunnen maken in Barcelona

Verstappen blij dat hij kilometers heeft kunnen maken in Barcelona

Cheer!

BARCELONA - Max Verstappen is te spreken over de twee testdagen die hij deze week heeft afgewerkt op het Circuit de Catalunya in Barcelona. De Red Bull-coureur reed donderdag de tweede tijd in 1.21,769 en legde een totaal van 85 rondes af.

Deel dit artikel op social media

"Ik denk dat alles goed functioneerde", zegt Verstappen na de vierde testdag in Barcelona op Verstappen.nl. "Ik moest aan de nieuwe auto wennen en ook het team moest ermee leren omgaan."

Waar Daniel Ricciardo maandag en woensdag geen vlekkeloze testdagen kende, had Verstappen geen problemen op zijn testdagen. De 19-jarige Limburger kwam dinsdag tot 89 rondes in de nieuwe RB13 en reed er donderdag 85. "Voor ons was het belangrijk om kilometers te maken en te kijken of alle onderdelen naar behoren werkten."

Het Circuit de Catalunya werd donderdagochtend natgesproeid zodat de nieuwe regenbanden van Pirelli konden worden getest. Omdat het circuit snel opdroogde, wisselde Verstappen al binnen een uur naar intermediate banden.

"Ik denk dat het altijd goed is om op een nat circuit te kunnen testen en een gevoel te krijgen met de regenbanden", zegt hij daarover. "De condities zijn dan natuurlijk niet ideaal. De zon schijnt terwijl de baan nat is."

"We hebben nu tenminste wel een idee van de regenbanden. Vergeleken met vorig jaar moest je de auto iets anders sturen op het natte asfalt, maar de auto gedroeg zich goed".

Positief

Alleen Kimi Raikkonen van Ferrari was donderdag sneller dan Verstappen (1.20,872). De Fin was ook dinsdag de snelste, toen de Limburger de derde tijd klokte.

De Red Bull-coureur noemt de hele testweek "erg positief", maar plaatst daar ook een kanttekening bij. "Het is nog te vroeg om te zeggen waar we staan. We hebben namelijk nog niet veel gepusht."

Op 26 maart is in Australië de eerste Grand Prix van het seizoen. Verstappen hoopt dat de auto voor die tijd "in de goede richting" verandert. "Ik ben er zeker van dat hij iets gaat veranderen, maar dat doen de andere teams ook."

Volgende week wordt er van dinsdag tot en met vrijdag nogmaals getest in Barcelona.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!