Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Gerwen wil kans op koppositie Premier League grijpen in Manchester

Van Gerwen wil kans op koppositie Premier League grijpen in Manchester

Cheer!

MANCHESTER - Michael van Gerwen hoopt de Manchester Arena donderdagavond te verlaten als nieuwe koploper van de Premier League Darts. De wereldkampioen speelt in de achtste speelronde tegen James Wade én Raymond van Barneveld.

Deel dit artikel op social media

Na de zevende speelronde, die vorige week werd afgewerkt in het Rotterdamse Ahoy, bezet Van Gerwen de tweede plek in de Premier League achter Peter Wright.

De 27-jarige Brabander heeft echter nog een wedstrijd tegoed omdat hij er begin deze maand vanwege een rugblessure niet bij was in Exeter. Die gemiste partij tegen Wade mag hij donderdagavond inhalen in Manchester.

"Ik ben de nummer één van de wereld en ik vind dat ik bovenaan moet staan, dus dit is mijn kans", blikt Van Gerwen vooruit op de website van de PDC. "Ik ben vrij zelfverzekerd, want ik heb deze competitie de laatste drie jaar gewonnen en wil dat dit jaar ook weer doen."

Ongeslagen

Van Gerwen opent de achtste speelronde met zijn inhaalpartij tegen Wade en sluit de avond af met het Nederlandse onderonsje tegen Van Barneveld. Als hij daarin zijn ongeslagen status behoudt, pakt hij sowieso de koppositie af van Wright.

"Het is altijd lastig om twee wedstrijden te spelen", houdt de titelverdediger echter een slag om de arm. "Maar ik heb het al eens eerder gedaan en toen won ik beide partijen, dus ik heb er wel een goed gevoel bij."

Niets staat een succesvolle avond dus meer in de weg, denkt Van Gerwen. "Ik zit in een goede positie en heb geen last van m'n rug meer, dus hoef er alleen maar voor te zorgen dat ik optimaal voorbereid ben en zo goed mogelijk speel."

Klaasen

Voor de derde Nederlander, Jelle Klaasen, staat er donderdag iets anders op het spel in Manchester. De Brabander probeert een voortijdig afscheid af te wenden. Volgende week vallen de twee laagst geklasseerde spelers af na 'Judgement Day' in Cardiff.

Donderdag verschijnt Klaasen, die met drie punten onderaan staat, aan de oche tegen Adrian Lewis. "Dat wordt heel belangrijk. De Premier League zit er nog niet op voor me en ik doe er alles aan om niet uitgeschakeld te worden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!