Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Gerwen: 'Eis volgende week drie of vier punten'

Van Gerwen: 'Eis volgende week drie of vier punten'

Cheer!

ROTTERDAM - Michael van Gerwen is vastberaden om volgende week in Manchester een aanval te doen op de koppositie van de Premier League.

Deel dit artikel op social media

Vanwege zijn rugblessure miste Van Gerwen drie weken geleden de wedstrijd tegen James Wade, en sindsdien staat de regerend wereldkampioen met een wedstrijd minder gespeeld in de ranglijst.

Eigen hand

"Maar dat vind ik niet vervelend", aldus Van Gerwen. "Ik heb een punt minder, maar ook een wedstrijd minder. En ik heb het dus in eigen hand. Volgende week speel ik tegen James en tegen Raymond van Barneveld en eis ik drie of vier punten van mezelf."

Paniek

De 7-4 overwinning op Taylor kwam niet door het beste spel van Van Gerwen tot stand, maar dat boeide de Brabander niet. "Ik begon met drie mindere legs, maar raakte niet in paniek. Als dat zou gebeuren, had ik daarna geen vijf legs op rij gewonnen. Qua dubbels en finishes was ik goed, maar scorend had ik niet mijn beste dag. Maar dat kan gebeuren. Ik heb twee punten in de tas en morgen praat niemand meer over mijn mindere legs."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!