Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Stel beste Nederlander WTS Abu Dhabi

Van der Stel beste Nederlander WTS Abu Dhabi

Cheer!

ABU DHABI – Marco van der Stel is zaterdag in Abu Dhabi als zeventiende geëindigd bij de eerste wedstrijd uit de World Triatlon Series. Kort voor hem finishte landgenoot Menno Koolhaas als zestiende, maar hij werd gediskwalificeerd vanwege het afsnijden van het zwemparcouirs. Halverwege het zwemmen moesten de triatleten even het water uit en tussen de pionnen er weer in duiken. Koolhaas volgde het spoor van een Australiër, die dezelfde fout maakte.

 

Deel dit artikel op social media

 

Jorik van Egdom werd twintigste. Hij miste de slag bij het zwemmen. Dat gebeurde Marco van der Stel niet. Hij nestelde zich keurig in de kopgroep en kon bij het lopen lange tijd met de besten mee. Zijn zeventiende plaats biedt perspectieven op weer een beter seizoen dan vorig jaar.

De Spaanse vijfvoudige wereldkampioen Javier Gomez won de eerste World Triathlon Series 2017. De Spanjaard miste de Olympiscche Spelen van Rio door een blessure, maar is met een zege op de halve Ironman van Dubai het jaar goed begonnen. Daar gaf hij vandaag een vervolg aan door de WTS in Abu Dhabi op zijn naam te schrijven. Gomeze klopte de verrassende Brit Thomas Bishop en de Fransman Vincent Luiis.

Zaterdag 4 maart: World Triathlon Series, Abu Dhabi (VAE)

1,5 km. zwemmen-40 km fietsen-10 km. lopen

Mannen:

1.Javier Gomez (Spa)                    1.52.31

2.Thomas Bishop (Gbr)                1.52.45

3.Vincent Luis (Fra)                        1.53.08

4.Fernando Alarza (Spa)              1.53.18

5.Richard Murray (Rsa)                 1.53.25

6.Joao Pereira (Por)                       1.53.38

17.Marco van der Stel                   1.56.26

20.Jorik van Egdom                        1.59.59

Menno Koolhaas                             DSQ      

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!