Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van den Hurk start op heuvel in halve finale

Van den Hurk start op heuvel in halve finale

Cheer!

Rick van den Hurk staat op de Nederlandse heuvel in de halve finale van de World Baseball Classic tegen Puerto Rico. De 31-jarige Brabander krijgt in het Dodger-stadion van Los Angeles het vertrouwen van bondscoach Hensley Meulens. Van den Hurk was op dit toernooi twee keer eerder al de startende werper, in de eerste ronde tegen Zuid-Korea (5-0-winst) en in de openingswedstrijd van de tweede ronde tegen Japan (6-8).

Deel dit artikel op social media

Meulens heeft de Brabantse pitcher de taak gegeven om de slagploeg van Puerto Rico in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag in bedwang te houden. Oranje strijd met de nog ongeslagen honkbalploeg uit het Caribisch gebied om een plek in de eindstrijd van het belangrijkste landentoernooi ter wereld.

Het koninkrijksteam heeft in Los Angeles versterking gekregen van Kenley Jansen. De toppitcher van LA Dodgers, die de plek van Orlando Yntema in de selectie overneemt, geldt als een van de beste 'closers' in de Major League. Jansen moet de wedstrijd in de laatste inning uitgooien als de stand daarom vraagt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!