Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van de Zandschulp maakt debuut in Davis Cupteam tegen Bosnië-Herzegovina

Van de Zandschulp maakt debuut in Davis Cupteam tegen Bosnië-Herzegovina

Cheer!

AMERSFOORT - Paul Haarhuis, captain van het Nederlands Davis Cupteam, heeft vandaag het team bekendgemaakt dat het van 7 tot en met 9 april op gaat nemen tegen Bosnië-Herzegovina. Voor het duel in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone Groep 1 kiest Haarhuis voor Robin Haase (ATP, 47), Tallon Griekspoor (ATP, 318), Botic van de Zandschulp (ATP, 374), Thiemo de Bakker (ATP, 375) en Jean-Julien Rojer (ATP dubbelspel, 20).

Deel dit artikel op social media

Botic van de Zandschulp gaat voor het eerst mee met het Davis Cupteam. Haarhuis: "Botic is het laatste half jaar met een goede reeks bezig, waarin hij heeft laten zien dat hij goed speelt. Hij is een jongen voor de toekomst, en kan nu goede ervaring opdoen in de Davis Cup." 

Paul Haarhuis kijkt uit naar zijn debuut als captain bij het Davis Cupteam: "Met dit team gaan we de strijd aan met Bosnië-Herzegovina. Ik verwacht dat het een zware klus wordt, maar heb veel vertrouwen in deze spelers. Ik hoop dat we met het Davis Cupteam net zulke successen weten te bereiken als met het Fed Cupteam."

Bosnië-Herzegovina - Nederland

Het duel tussen Bosnië-Herzegovina en Nederland vindt plaats in Zenica. Er wordt indoor gespeeld in de Arena Zenica.  Als de equipe van captain Paul Haarhuis de wedstrijd in de tweede ronde wint, mag het spelen voor een ticket voor de Wereldgroep van 2018.

Bosnië-Herzegovina is de nummer 37 op de ITF-landenranglijst. Het kwam nooit uit in de Wereldgroep. Nederland staat op nummer 25 van de landenranglijst. Bij Nederland maakt Paul Haarhuis in Bosnië-Herzegovina zijn debuut als Davis Cup-captain. De oud-toptennisser was al captain van het Fed Cupteam en heeft sinds dit jaar het mannenteam erbij. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin, Thiemo en Jean-Julien aan!