Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Barneveld verder op UK Open, Van der Voort schakelt Klaasen uit

Van Barneveld verder op UK Open, Van der Voort schakelt Klaasen uit

Cheer!

MINEHEAD - Raymond van Barneveld heeft zich zaterdag ten koste van Ron Meulenkamp geplaatst voor de vijfde ronde van het UK Open. Vincent van der Voort was in Minehead te sterk voor Jelle Klaasen.

Deel dit artikel op social media

Van Barneveld versloeg zijn landgenoot Meulenkamp met overtuigende cijfers: 10-3. De Hagenaar speelt later op zaterdag al zijn partij in de vijfde ronde tegen de Engelsman Alan Tabern. De kwartfinales, halve finales en de eindstrijd staan zondag op het programma.

Het andere Nederlandse onderonsje, tussen Van der Voort en Klaasen, was zeer spannend. Het werd 10-9 in het voordeel van de 41-jarige Van der Voort.

Benito van de Pas haalde de laatste zestien niet. De 24-jarige Tilburger verloor met 10-5 van de Engelsman Alan Norris. Jermaine Wattimena en Dirk van Duijvenbode moeten nog in actie komen in de vierde ronde. Wattimena speelt tegen de Engelsman Michael Smith en Van Duijvenbode neemt het op tegen de Australiër Simon Whitlock.

Van Gerwen

Het UK Open krijgt sowieso een andere winnaar dan vorig jaar, want titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich afgemeld. De Brabantse nummer één van de wereld kampt met een rugblessure en ontbrak donderdag ook al in Exeter bij de vijfde speelronde van de Premier League.

Ook de mondiale nummer twee, Gary Anderson, maakt geen kans meer op de eindoverwinning in Minehead. De Schot ging vrijdag in de derde ronde verrassend onderuit tegen de Engelsman Paul Hogan (10-9).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!