Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Techniek laat Van der Mark in de steek

Techniek laat Van der Mark in de steek

Cheer!

Jonathan Rea, de regerend en tweevoudig wereldkampioen Superbike, is het raceseizoen uitstekend begonnen door na twee weekeinden de volle buit te pakken met viermaal 25 punten. De Noord-Ierse Kawasaki-coureur toverde voor de 80.000 toeschouwers op het Chang International Circuit in Thailand een one-man-show voor. Of hij nu in race 1 vanaf pole vertrok of in race 2 met omgekeerde startvolgorde vanaf P9 maakte hem niets uit. Hij tekende voor de 200steBritse zege in het superbikekampioenschap.

Deel dit artikel op social media

Het Ninja-succes met de ZX-10R werd op het snikhete circuit met een baantemperatuur van 60 graden Celsius vervolmaakt door de tweede plaats van teamgenoot Tom Sykes. De Brit verschalkte in de laatste ronde Ducati-coureur Marco Melandri.

Voor Michael van der Mark was er daarentegen weinig reden om met voldoening op de tweede race terug te kijken. De Rotterdammer kon zich alleen verheugen op zijn vijfde plaats in de zaterdagrace. Hoewel hij dankzij het nieuwe format vanaf de eerste rij mocht starten, kwam VdM met zijn Yamaha YZF-R1 zo slecht weg dat hij naar P12 terugviel. Zijn opmars staakte toen de race werd stilgelegd vanwege een oliespoor dat de gecrashte Aprilia-rijder Lorenzo Savadori achterliet. Bij de hervatting die Van der Mark vanaf P9 had moeten beginnen, bleef ‘Magic Michael’ in de pitbox achter vanwege een technisch probleem dat niet meer op tijd kon worden verholpen. Teamgenoot Alex Lowes finishte als vierde.

Rea’s naaste concurrent Chaz Davies profiteerde van de rode vlag-situatie. Hij was daarvoor gecrasht met zijn Ducati Panigale R en verloor daardoor de aansluiting met de podiumgegadigden. De Brit moest helemaal achteraan opnieuw beginnen maar kreeg aansluiting bij de herstart. Hij eindigde nog als zesde.

Buriram (Thai). WK Superbike. Race 2: 1. Rea (GBr) Kawasaki 16 ronden (na herstart) gem. 174,637 km/u), 2. Sykes (GBr) Kawasaki op 4,078, 3. Melandri (Ita) Ducati 4,195, 4. Lowes (GBr) Yamaha 10,005, 5. Torres (Spa) BMW 14,733, 6. Davies (GBr) Ducati 16,972, 7. Hayden (VSt) Honda 20,543, 8. Forés (Spa) Ducati 24,283, 9. Ramos (Spa) Kawasaki 24,864, 10. Reitenberger (Dui) BMW 26.008.

Stand WK: 1. Rea 100, 2. Davies 70, 3. Sykes 62, 4. Lowes 49, 5. Melandri 45, 8. Van der Mark 27.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!