Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Susan Krumins: ‘Het was pittig’

Susan Krumins: ‘Het was pittig’

Cheer!

Susan Krumins-Kuijken heeft haar debuut gemaakt op de halve marathon. De 30-jarige atlete werd in de Venloop met een tijd van 1.10.52 vierde, kort achter drie Keniaanse loopsters.

Deel dit artikel op social media

Krumins’ langste wedstrijd tot nu toe was de 15 kilometer van de Zevenheuvelenloop, die ze afgelopen najaar winnend afsloot. De atlete, die verdienstelijk achtste werd op de 5.000 meter en veertiende op de 10.000 meter tijdens de Olympische Spelen in Rio, liep tot 14 kilometer mee in de kopgroep. Toen versnelden drie Keniaanse loopsters, en viel ze uiteindelijk net buiten het podium.

,,Het was pittig” was Krumins’ reactie na afloop. ,,Best wel lang ook en ik moest even doorbijten. Maar ik heb gestreden voor een podiumplaats. Als ik een volgende keer wat minder dood ga, denk ik dat ik nog wel een stuk sneller kan.”

Krumins vertrekt binnenkort naar Flagstaff, USA, waar ze vier weken op hoogte gaat trainen ter voorbereiding op het zomerseizoen, met als hoofddoel de 5.000 en 10.000 meter tijdens de Wereldkampioenschappen Atletiek in augustus in Londen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!