Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sevenich met waterpolosters naar Rusland

Sevenich met waterpolosters naar Rusland

RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN - Vivian Sevenich is opgenomen in de Nederlandse waterpoloselectie voor de belangrijke wedstrijd van dinsdag in de World League tegen Rusland. De speelster van Polar Bears is voldoende hersteld van een slepende schouderblessure om in actie komen, vindt bondscoach Arno Havenga. Sevenich liet zich in de zomer opereren aan haar schouder, en enkele weken terug maakte ze haar rentree in de eredivisie.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse vrouwen strijden voor een plaats in de Super Final van het toernooi. Brigit Mulder gaat in Rusland haar eerste interland spelen. Mulder is de vijfde speelster die haar debuut maakt in dit World League-seizoen.

"Het is mooi voor de breedte binnen onze selectie dat er zoveel jonge talentvolle speelsters aan de poort rammelen. Op weg naar de Spelen van Tokio en de andere grote toernooien daarvoor is het goed dat de concurrentie toeneemt. Dan wordt er nog scherper getraind en heb ik meer keuzemogelijkheden", aldus Havenga.

Oranje moet winnen van Rusland, dat derde werd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, om zeker te zijn van deelname aan de Super Final van de World League in juni in China.

Naast Mulder en Sevenich selecteerde Arno Havenga nog de volgende speelsters: Debby Willemsz (CN Mataro, Spanje), Laura Aarts, Amarens Genee en Dagmar Genee (allen UZSC), Laura van der Graaf en Nomi Stomphorst  (Widex GZC Donk), Yasemin Smit (Olympiacos Pireaus, Griekenland), Ilse Koolhaas (Vouliagmeni NC, Griekenland), Sabrina van der Sloot (UVSE, Hongarije), Lieke Klaassen (Het Ravijn) en Kitty Lynn Joustra (ZVL-Hawabo).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vivian, Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Sabrina, Laura, Amarens, Laura, Debby en Kitty Lynn aan!