Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Red Bull rekent op nieuwe stap Verstappen

Red Bull rekent op nieuwe stap Verstappen

Cheer!

Helmut Marko heeft nog maar eens herhaald dat hij vindt dat Red Bull Racing het sterkste rijdersduo in de Formule 1 heeft. De motorsportadviseur van de Oostenrijkse renstal verwacht in 2017 dan ook veel van Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Deel dit artikel op social media

"We hebben gewoon het beste duo. Punt uit. Natuurlijk zijn de verwachtingen weer toegenomen. Max begint aan zijn derde seizoen in de Formule 1 en is weer een stukje volwassener geworden. Hij zou dus ook weer iets consistenter moeten zijn en minder fouten moeten maken. Als de auto in orde is, verwachten we dat Max en Daniel om het kampioenschap gaan strijden."

 

En daar gaat Marko wel van uit. Hij denkt dat het 'simpele en schone' design van ingenieur Adrian Newey Red Bull veel voordeel gaat opleveren. "Onze auto heeft minder flappen en vinnen dan de auto's van de andere teams. Dat moet ons helpen bij de set-up. Bovendien zorgt het voor een hoge topsnelheid. Allemaal handige zaken voor het inhalen."

Motorsportadviseur Helmut Marko van Red Bull. © Hollandse Hoogte

Marko rekent komend seizoen op een strijd met Mercedes, zo stelt hij verder op de officiële Formule 1-website. "Wat de motor betreft hebben ze nog steeds een voordeel. Maar we ruiken onze kans. Kijk naar onze auto, onze coureurs en de stabiliteit binnen het team."

 

Hamilton

Mercedes-coureur Lewis Hamilton verwacht juist veel van Ferrari, al vlakt de drievoudig wereldkampioen Red Bull Racing niet helemaal uit. Dat stelde de Brit dinsdag na de testdag op het circuit van Barcelona.

Daniel Ricciardo zette dinsdag tijdens de testdag op het circuit van Barcelona de tweede tijd neer. © AFP

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!