Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Polling blijft voor Nederland judoën

Polling blijft voor Nederland judoën

Cheer!

Judoka's Kim Polling en Noël van 't End blijven gewoon voor Nederland uitkomen. Dat vertelde Henry Bonnes, directeur van de Nederlandse judobond, woensdag tijdens de opening van de fonkelnieuwe Wim Ruskahal op sportcentrum Papendal.

Deel dit artikel op social media

De drievoudig Europees kampioene en Van 't End verblijven geregeld in het buitenland omdat ze een Italiaanse en Franse partner hebben gevonden. Ze twijfelden over hun toekomst in de Nederlandse selectie nadat de judobond had besloten om de beste judoka's na de Spelen in Rio de Janiero allemaal verplicht op Papendal te laten trainen.

Door judoka's centraal te laten trainen, hoopt de nationale bond weer aansluiting te vinden met de wereldtop. Nederland won in de laatste twee wereldkampioenschappen en Olympische Spelen slechts drie bronzen medailles.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kim aan!