Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Parijs gaat alleen voor Spelen in 2024

Parijs gaat alleen voor Spelen in 2024

Cheer!

PARIJS - Parijs wil alleen de Olympisch Spelen van 2024 organiseren. De Franse hoofdstad is niet in de race voor de organisatie van het vierjaarlijkse sportspektakel in 2028.

Deel dit artikel op social media

Dat benadrukte de voortrekker van het Parijs bidteam op dinsdag. "Het is 2024 en anders niet. Parijs gaat alleen voor dat jaar en niet voor 2028'', aldus voormalig olympisch roeikampioen Tony Estanguet.

Parijs en Los Angeles zijn nog de enige twee steden die de Zomerspelen in 2024 willen houden. Rome, Boedapest en Hamburg hebben zich teruggetrokken. Vanwege de geringe belangstelling voor de organisatie overweegt het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in september een dubbelbesluit te nemen en de Spelen van 2024 en 2028 te verdelen onder Parijs en Los Angeles.

Estanguet is niet tegen zo'n besluit. "Als het IOC voor 2028 een oplossing vindt met LA, dan vind ik dat prima. Wij richten ons alleen op 2024.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!