Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nu al Oranje-podium op WK allround - Kramer heerst

Nu al Oranje-podium op WK allround - Kramer heerst

EK en WK

Cheer!

HAMAR - Sven Kramer heeft zich na één dag al in een uitstekende uitgangspositie gemanoeuvreerd om zijn negende titel op de WK allround te veroveren. Na de 500 meter en de vijf kilometer is het complete podium Oranje.

Deel dit artikel op social media

Patrick Roest (6.15,10) en Jan Blokhuijsen (6.15,99) ging in een onderlinge rit lange tijd gelijk op en reden naar de op dat moment eerste en tweede tijd. Kramer moest toen nog rijden en liet zien dat er maar één heerser is op de 5 kilometer: 6.12,33. 

Door de uitstekende eerste dag zijn Kramer, Roest en Blokhuijsen ook de nummers één, twee en drie in het algemeen klassement.

"Ik ben op zich wel tevreden over de tijd", zei Kramer bij NOS. "Mooi dat Patrick hier tweede wordt. Door hem wordt mijn niveau ook beter. We hebben elkaar als ploeggenoten nodig en moeten het op het ijs uitvechten. Morgen de 1500 meter wordt een ritje voor de eer. We gaan ons best doen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sven, Patrick en Jan aan!