Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse shorttrackers pakken goud op relay

Nederlandse shorttrackers pakken goud op relay

Cheer!

De Nederlandse shorttrackers hebben het WK shorttrack afgesloten met een gouden medaille op de relay.

Deel dit artikel op social media

Het kwartet, bestaande uit Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Dennis Visser, versloeg in de finale over 45 ronden de shorttrackers uit Rusland, Hongarije en China.

Oranje begon rustig, maar schoof na 25 ronden op. Twintig ronden voor het einde had Nederland de derde plaats in handen. Een verkeerde wissel van Itzhak de Laat wierp Nederland weer terug naar de laatste plaats, maar Knegt bracht Oranje op spectaculaire wijze weer naar de eerste plaats.

Voor de vrouwen eindigde het WK in een anti-climax. Jorien ter Mors gleed enkele ronden voor het einde onderuit, waardoor de medaillekansen verkeken waren. Oranje lag op dat moment op een tweede plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjinkie, Itzhak, Dennis en Daan aan!