Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse dressuurruiters goed van start in Wereldbekerfinale

Nederlandse dressuurruiters goed van start in Wereldbekerfinale

Cheer!

OMAHA (KNHS) – Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees zijn de Wereldbekerfinale voor dressuurruiters goed begonnen. Edward en Glock’s Voice scoorde een fraaie 74.486%, Madeleine en haar Cennin waren goed voor 73.900% in het eerste onderdeel de Grand Prix. Daarmee staan de Nederlanders op een voorlopige vierde en zesde plaats. Winnares werd de Duitse favoriete Isabell Werth die met Weihegold OLD 82.271% scoorde.

Deel dit artikel op social media

Voor Gal en Witte betekent deze klassering een mooie uitgangspositie voor de finale zaterdag. De beste zes combinaties uit de vandaag verreden Grand Prix starten in de alles beslissende Kür van zaterdag in het tweede deel van het programma. De finale gaat van start om 21.00 uur Nederlandse tijd, de combinaties beginnen dan allemaal weer met een schone lei.
Tevredenheid alom in het Nederlandse kamp na afloop van de Grand Prix. Edward Gal laat weten, “Ik ben tevreden over mijn rit, de eerste proef is altijd een uitdaging maar het ging goed.”

Ook bondscoach Rien van der Schaft kijkt tevreden terug. “Beide ruiters hebben goed gereden, Madeleine had een klein foutje in de wissels om de pas, Edward in een pirouette, maar het is een zeer goede start. Op naar zaterdag.”

Voor Madeleine Witte en Cennin is deze Wereldbekerfinale hun eerste grote titelstrijd. Madeleine vertelt; “Het was jammer van de fout in de wissels, maar we hadden ook hele mooi stukken. Voor nu ben ik er blij mee.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Edward aan!