Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlands zilver en brons op slotdag wereldbeker alpineskiën

Nederlands zilver en brons op slotdag wereldbeker alpineskiën

Paralympisch EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG – Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft zijn derde zilveren medaille gewonnen tijdens de finale van de World Alpine Skiing World Cup. Op de slalom was alleen de Japanner Takeshi Suzuki sneller. Ook Anna Jochemsen sloot het seizoen af met een medaille. Zij werd derde bij de staande skiërs.

Deel dit artikel op social media

Kampschreur, regerend wereldkampioen op de slalom, was voor vandaag op de piste in Pyeongchang (Zuid-Korea) al goed voor één gouden en twee zilveren medailles. Alleen op de afdaling haalde hij het podium niet. Op de slotdag moest hij zijn meerdere erkennen in Suzuki, regerend paralympisch kampioen op dit onderdeel. Niels de Langen werd negende op de slalom.

Brons

Voor Jochemsen was zilver na de eerste run het maximaal haalbare. Ze keek tegen een achterstand aan van 3.83 seconden op de nagenoeg onverslaanbare Marie Bochet (Frankrijk), die uiteindelijk ook won. Een foutje in de tweede run kostte de Nederlandse echter een plek in het klassement; ook de Duitse Andrea Rothfuss was sneller.

Bij de zitskiërs eindigde Linda van Impelen op de vijfde plaats, Barbara van Bergen kwam in de tweede run niet foutloos naar beneden. Staande skiër Jeffrey Stuut miste in de eerste run al een poortje, waardoor hij niet meer mocht starten in de tweede omgang.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna, Linda, Barbara en Jeffrey aan!