Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlands record voor paralympisch zwemster Keijzer

Nederlands record voor paralympisch zwemster Keijzer

Cheer!

KOPENHAGEN – Cléo Keijzer heeft tijdens de World Para Swimming World Series in Kopenhagen haar eigen Nederlands record op de 100 meter rugslag (handicapklasse S8) verbeterd. In het Bellahøj Svømmestadion tikte de 18-jarige zwemster aan na 1:21.61. Daarmee was ze precies 0.3 seconde sneller dan haar oude toptijd.

Deel dit artikel op social media

Met haar nationale record werd Keijzer tweede in de finale van de 100 meter rugslag. De winst in de Deense hoofdstad ging naar de Britse Chloe Davies, die uitkomt in handicapklasse S14. Tijdens de World Para Swimming World Series, een nieuwe internationale competitie, racen zwemmers uit verschillende handicapklassen tegen elkaar. Het eindklassement wordt bepaald aan de hand van een omrekenfactor, zodat verschillende handicaps eerlijk tegen elkaar kunnen strijden.

Marije Oosterhuis (S10) pakte in Kopenhagen de winst op de 50 meter vrij. Ook werd zij vierde op de 400 meter vrije slag. Tim van Duuren (S9) finishte op de 50 meter (4e) en 100 meter (5e) vrije slag net naast het podium. Datzelfde gold voor Sven Schutte (S9), die vijfde werd op de 50 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Cléo, Marije en Tim aan!