Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nadine Visser nadert belegen Nederlands record

Nadine Visser nadert belegen Nederlands record

RoadToTokyo

Cheer!

BELGRADO - Nadine Visser lijkt niet alleen op medaillejacht bij de EK indooratletiek in Belgrado, maar ook op recordjacht. De 22-jarige Visser snelde vrijdag in de series van de 60 meter horden naar 7,92 seconden, de tweede tijd ooit gelopen door een Nederlandse. Het nationale indoorrecord van Marjan Olyslager uit 1989 komt in zicht.

Deel dit artikel op social media

De serie van Visser kende liefst drie uitvallers door een valse start. De derde poging was het raak en de Nederlandse atlete, die het liefst de meerkamp doet, finishte als tweede achter de Duitse Pamela Dutkiewicz (7,86). De tijd van Visser was ook de tweede van alle deelnemers.

Sharona Bakker plaatste zich ook voor de halve finales, door in haar serie als tweede te finishen in 8,13. Bakker was lang uit de roulatie vanwege blessures en maakt een sterke comeback. Halve finales en finale van de 60 meter horden zijn later vrijdag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nadine en Sharona aan!