Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Moeizame tweede training voor Verstappen

Moeizame tweede training voor Verstappen

Cheer!

MELBOURNE - De tweede vrije training op het circuit van Melbourne verliep verre van vlekkeloos, ook voor Max Verstappen.

Deel dit artikel op social media

De Nederlander kon pas na 22 minuten wachten de baan op. In eerste instantie werd veel aan zijn Red Bull-bolide gesleuteld door het team. Halverwege de 90 minuten lange training raakte hij even buiten de baan, waarbij de auto lichte schade opliep aan de onderzijde.

Desondanks realiseerde Verstappen met 1.25,031 de zesde tijd - als enige in de top-tien op superzachte banden, de rest op sneller ultrazacht rubber. In de eerste vrijdagtraining kwam hij nog tot de vierde tijd.

Snelste

Lewis Hamilton was net als in de eerste sessie veruit de snelste man. Ditmaal reed de Mercedes-coureur als beste tijd 1.23,620. Sebastian Vettel (Ferrari) was een halve seconde trager maar wel fractioneel sneller dan Valtteri Bottas (Mercedes) op P3.

Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen werd vierde, Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo vijfde. Carlos Sainz (Toro Rosso), Romain Grosjean (Haas), Nico Hülkenberg (Renault) en Daniil Kvyat (Toro Rosso) besloten de top-tien.

Incidenten

De tweede training werd gekenmerkt door incidenten. Al vrij snel moest Kevin Magnussen zijn Haas in de pitbox parkeren met een te hoge watertemperatuur.

Kort daarop crashte Jolyon Palmer hard in zijn Renault, waarop de sessie werd stilgelegd. Na de hervarring viel de Williams van Felipe Massa stil. In de slotfase zette Marcus Ericsson zijn Sauber nog in de grindbak door remproblemen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!