Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Met vijfde plaats toont Van der Mark progressie

Met vijfde plaats toont Van der Mark progressie

Cheer!

In zijn derde wedstrijd voor zijn nieuwe Pata Yamaha Official Superbike Team heeft Michael van der Mark aangetoond langzamerhand steeds meer vertrouwd te raken met de machine YZF-R1. De Rotterdammer kon op het Chang International Circuit in Thailand weliswaar geen partij bieden tegen de twee fabrieksrijders van Kawasaki en Ducati, maar de onderlinge strijd met zijn Britse teamgenoot Alex Lowes besliste hij overduidelijk in zijn voordeel. Van der Mark finishte wat dat betreft keurig als vijfde, op dik drie seconden volgde Lowes als zesde.

Deel dit artikel op social media

Op regerend wereldkampioen Jonathan Rea stond geen maat. Vanaf pole position deklasseerde de Noord-Ier al zijn tegenstanders. Hij stormde met ruim zes seconden voorsprong op Ducati-coureur Chaz Davies op zijn 41ste superbikezege af. Het was bovendien de 91ste keer dat hij het erepodium mocht betreden. Ook vorig jaar won Rea de eerste race op het circuit dat in de buurt van Buriram ligt. Teamgenoot Tom Sykes nam destijds de tweede race voor zijn rekening. De Brit eindigde eveneens op het podium door in de slotfase Ducati-rijder Marco Melandri van de derde plek te verdringen.

Michael van de Mark wist vorig jaar als derde ook naar het podium te rijden, toen nog voor Honda uitkomend. Die mogelijkheid zat er vanaf P6 – zijn beste kwalificatie als Yamaha-rijder - ditmaal geen moment in. In de derde ronde passeerde hij Lowes, maar toen was het gat met de voorste vier al geslagen en onoverbrugbaar.

Voor het Red Bull Honda dat door het Nederlandse Ten Kate Racing wordt gerund, blijft het tobben. Het team betaalt de tol voor de late levering van de nieuwe Fireblade-machine. De ex-MotoGP-rijders Nicky Hayden en Stefan Bradl kwamen er al in de kwalificatie niet aan te pas en die trend zette zich door in de race. Door het wegvallen van Eugene Laverty in de laatste ronde, kwam de Duitser Bradl nog net in de top tien terecht, één plaats achter de Amerikaan Hayden. Pas terug in Europa kan werkelijk begonnen worden met de verdere ontwikkeling van de CBR1000RR. Het volgende superbikeweekeinde heeft In Aragon, Spanje plaats op 1 en 2 april.

Biraram (Thai). WK Superbike. Race 1:

1. Rea (GBr) Kawasaki ZX-10R 20 ronden (gem. 174,769 km/u), 2. Davies (GBr) Ducati Panigale R op 6,279, 3. Sykes (GBr) Kawasaki ZX-10R 8,165, 4. Melandri (Ita) Ducati Panigale R 8,239, 5. Van der Mark (Ned) Yamaha YZF-R1 11,384, 6. Lowes (GBr) Yamaha YZF-R1 14,862, 7. Torres (Spa) BMW S1000RR 26,035, 8. Camier (GBr) MV Agusta 1000F4 31,755, 9. Hayden (VSt) Honda CBR1000RR 33,305, 10. Bradl (Dui) Honda CBR1000RR 35,208.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!