Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kupers naar EK-finale 800 meter, Verstegen komt net tekort

Kupers naar EK-finale 800 meter, Verstegen komt net tekort

Cheer!

BELGRADO - Thijmen Kupers mag zondag een nieuwe gooi naar een medaille op de 800 meter bij de EK indoor. De zesvoudig Nederlands kampioen plaatste zich zaterdag in Belgrado voor de finale. Bij de vrouwen redde Sanne Verstegen het net niet in de halve finale van de 800 meter.

Deel dit artikel op social media

Kupers liep in zijn reeks uit de halve finales naar de derde plaats, voldoende voor een optreden in de eindstrijd. Bij de vorige EK indoor in Praag pakte hij het brons.

De 25-jarige Achterhoeker plaatste na twee ronden een goede demarrage en nam afstand van zijn concurrenten, maar op de laatste honderd meter werd hij nog voorbijgestreefd door de Spanjaard Álvaro de Arriba en de Poolse titelfavoriet Adam Kszczot.

De Arriba won in 1.48,36, Kszczot liep 1.48,53 en Kupers klokte 1.48,69.

Verstegen

Bij de vrouwen staat er geen Nederlandse in de finale, omdat Verstegen nipt tekort kwam. De Nederlands kampioene eindigde in haar halve finale als vierde, terwijl een plek bij de eerste drie vereist was voor een finaleplek.

De 31-jarige Verstegen liep een redelijke race waarin ze tot in de laatste meters zicht had op de derde plaats. Vlak voor de finish kwam de Deense Stina Troest haar nog voorbij.

De Castricumse finishte in 2.03,06, acht honderdsten achter Troest (2.02,98).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thijmen aan!