Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kreupel paard kost Minderhoud finale wereldbeker

Kreupel paard kost Minderhoud finale wereldbeker

Cheer!

OMAHA - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud heeft zich op het laatste moment moeten afmelden voor de wereldbekerfinale in het Amerikaanse Omaha. Kort voor vertrek bleek zijn paard Glock's Flirt ineens kreupel te lopen. Het duo kan daardoor niet meedoen aan het slotstuk van het wereldbekercircuit.

Deel dit artikel op social media

Vorig jaar won Minderhoud met Glock's Flirt in Göteborg de wereldbeker. Het duo toonde onlangs aan klaar te zijn voor titelverdediging, door bij Indoor Brabant de wereldbekerwedstrijd te winnen. Uit het niets bleek het paard vrijdag echter ineens geblesseerd.

Gewandeld

"Hans Peter heeft vrijdagochtend op Glock's Flirt gereden en dat ging heel goed. Het dier werd 's middags nog even aan de hand gewandeld, vlak voordat hij voor de vlucht zou vertrekken. Toen bleek hij ineens kreupel te lopen", staat in een verklaring van de stal.

Dat betekent dat namens Oranje alleen Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees in de ring zullen verschijnen bij de wereldbekerfinale. De springequipe wordt gevormd door Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Hans Peter aan!