Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer verovert negende wereldtitel allround in Hamar

Kramer verovert negende wereldtitel allround in Hamar

Cheer!

HAMAR - Sven Kramer heeft in het Noorse Hamar zijn negende wereldtitel allround schaatsen veroverd. De Fries sloot zijn goudjacht af met een tijd van 13.10,45 op de tien kilometer.

Deel dit artikel op social media

En dat was ruim voldoende om na vier afstanden als eerste in het eindklassement te eindigen. De Fries had op de derde afstand, de 1500 meter, al de basis gelegd voor zijn succes door zijn directe concurrent Patrick Roest te verslaan: 1.45,78 om 1.45,88. Jan Blokhuijsen reed een zwakke 1500 meter en bleef voorafgaand aan de 10 kilometer op de derde plaats.

Kramer ging met een voorsprong van 3.40 op Roest de afsluitende 10 kilometer in, en dat gat was zoals verwacht groot genoeg. Roest reed een tijd van 13.21,11 en eindigde als tweede in de eindstand. Zo werd het na de eerdere gouden medaille van Ireen Wüst door de eerste plaats van Kramer een Hollands feestje in Hamar.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sven aan!