Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Knegt ook op 1000 meter met gemak door

Knegt ook op 1000 meter met gemak door

Cheer!

Sjinkie Knegt heeft vrijdag in Ahoy aan de verwachtingen voldaan. De Nederlandse shorttracker kwam de eerste dag van de wereldkampioenschappen, waarin alleen series op het programma stonden, probleemloos door. Nadat Knegt zich eerder al op de 500 en 1500 meter voor de volgende ronde had geplaatst, deed de wereldkampioen van 2015 dat vrijdagavond ook op de kilometer.

Deel dit artikel op social media

De 27-jarige Knegt eindigde in zijn heat overtuigend als eerste. Eerder deed hij dat al op de 500 meter. Op de 1500 meter werd Knegt in zijn serie tweede, achter de Amerikaan John Celski.

Breeuwsma en Hoogerwerf

Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf, de andere twee Nederlandse deelnemers op de individuele afstanden in Rotterdam, slaagden er ook in een plek af te dwingen voor de kwartfinales op de 1000 meter van zondag. Breeuwsma kwalificeerde zich verder voor de halve eindstrijd op de 1500 meter. Op de 500 meter zit zijn toernooi erop. Hoogerwerf strandde juist op de 1500 meter in de kwalificaties, maar plaatste zich wel voor de kwartfinales van de 500 meter.

De eerste finalenummers bij de WK zijn zaterdag. Voor de mannen gaat het om de 500 en 1500 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Daan, Jorien, Suzanne, Leon, Rianne, Adwin, Freek, Yara, Itzhak, Lara, Dennis en Sjinkie aan!