Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Klamer vierde in eerste World Triathlon Series

Klamer vierde in eerste World Triathlon Series

Cheer!

ABU DHABI – In de eerste wedstrijd om de wereldtitel triathlon 2017 is Rachel Klamer als vierde geeindigd. Ze leverde daarmee meteen een topprestatie in een seizoen waarin voor de Nederlandse toch veel op het spel staat.

Deel dit artikel op social media

Het mag dan een post-Olympisch seizoen zijn, de finale van de World Triathlon Series - een reeks van acht wedstrijden – vindt in eigen land, in Rotterdam, plaats. De triatlete uit Beuningen revancheerde zich op vorig jaar toen ze in de eerste wedstrijd in Abu Dhabi door een lekke band uitviel.

Als twaalfde stapte Klamer uit de Perzische Golf het kunstmatig aangelegde eiland Yas Marina op. Daar, op het Formule 1-circuit legden de triatletes voor het eerst het fiets- en looponderdeel af. Op het snelle circuit kwam een groep van dertien triatletes samen. Klame, nummer tien op de laatste Spelen in Rio, wachtte haar kans af bij het lopen. Daarop snelde ze naar een vierde plaats.

Alleen in Hamburg vorig jaar deed ze met een tweede plaats ooit beter in de veertig World Triathlon Series, die Klamer tot dusverre deed. De wedstrijd werd gewonnen door de Nieuw-Zeelandse Andrea Hewitt, die in de eindsprint de Britse titelverdedigster Jodie Stimpson nipt klopte. Morgen de mannen met voor Nederland Jorik van Egdom, Marco van der Stel en Menno Koolhaas.

Vrijdag 3 maart:  eerste World Triathlon Series, Abu Dhabi (UAE)

1,5 km. zwemmen - 40 km. fietsen - 10 km. lopen

Vrouwen:

1.Andrea Hewitt (Nzl)                   2.03.46

2.Jodie Stimpson (Gbr)                2.03.46

3.Sara Vilic (Oos)                             2.03.53

4.Rachel Klamer                              2.04.17

5.Ai Ueda (Jap)                                2.04.52

6.Gilian Backhouse (Aus)             2.04.56

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel aan!