Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Klaasen laat zege liggen, Van Barneveld hard onderuit in Premier League

Klaasen laat zege liggen, Van Barneveld hard onderuit in Premier League

Cheer!

EXETER - Jelle Klaasen heeft in de vijfde ronde van de Premier League of Darts een 6-3 voorsprong uit handen gegeven tegen Kim Huybrechts. In Exeter knokte de Belg zich terug naar een gelijkspel. Raymond van Barneveld ging hard onderuit tegen Dave Chisnall: 2-7.

Deel dit artikel op social media

Klaasen leek lange tijd op weg naar een zege, maar verzuimde de partij te beslissen. Huybrechts brak Klaasen bij een 6-4 stand in het voordeel van de Nederlander en wist zijn eigen leg te behouden voor een gelijkspel. 

Het is het derde punt van Klaasen in de Premier League. Na drie nederlagen in de eerste drie speelrondes leek de Nederlander af te stevenen op een vroegtijdige uitschakeling, maar vorige week zette hij Chisnall opzij in Brighton. 

Diezelfde Chisnall was donderdag veel te sterk voor Raymond van Barneveld. De Engelsman versloeg 'Barney' met 7-2 en komt daarmee in de stand op gelijke hoogte met de Hagenaar.

Chisnall

Van Barneveld begon met vier punten na vier speelrondes als favoriet aan de wedstrijd, maar hij had weinig in te brengen tegen Chisnall. De hekkensluiter brak 'Barney' meteen en liet de ervaren Nederlander niet terugbreken.

De partij werd beslist toen Van Barneveld werd gebroken bij een 5-2 achterstand, waarmee 'Chizzy' zijn eerste punt veiligstelde. Vervolgens behield de Engelsman zijn leg voor de zege.

Gary Anderson en Phil Taylor deelden donderdag de punten in een partij waar ze elkaar beiden vier keer wisten te breken. Even leek de Schot er met de zege vandoor te gaan, maar de Engelsman wist een 6-4 nog om te buigen tot een gelijkspel door een breek en een behouden eigen leg.

Peter Wright won overtuigend van Adrian Lewis in een partij van hoog niveau. De Schot gooide een gemiddelde van maar liefst 119, terwijl de Engelsman gemiddeld 109 haalde.

Chisnall komt in de laatste partij op donderdag wederom in actie, dan tegen James Wade. Hij speelt twee partijen omdat Michael van Gerwen zich heeft afgemeld wegens een rugblessure.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!