Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Keijzer verbetert ook nationaal record 50 meter rugslag

Keijzer verbetert ook nationaal record 50 meter rugslag

Paralympisch RoadToTokyo

Cheer!

KOPENHAGEN – Paralympisch zwemster Cléo Keijzer heeft haar eigen Nederlands record op de 50 meter rugslag (handicapklasse S8) gebroken. Tijdens de World Para Swimming World Series in Kopenhagen tikte ze aan na 37.86 seconden, goed voor een verbetering van haar toptijd met bijna een halve seconde.

Deel dit artikel op social media

Met het nationale record verzekerde Keijzer zich in het Bellahøj Svømmestadion ook van de winst ik het rugslagsprintnummer. Gisteren verbeterde ze ook haar toptijd op de dubbele afstand, de 100 meter rugslag. Op de tweede dag van de allereerste paralympische zwemwereldbekerwedstrijd werd Keijzer bovendien zesde op de 100 meter vlinderslag.

Vierde plaats

Marije Oosterhuis, gisteren goed voor winst op de 50 meter vrije slag, miste op de 200 meter vrije slag nipt het podium. Ze werd vierde. Op de 50 meter schoolslag tikte ze als achtste aan. Bij de mannen waren er geen medailles voor de Nederlanders. Tim van Duuren werd vijfde op de 50 meter schoolslag, Sven Schutte tikte op dezelfde afstand als zesde aan.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Cléo aan!