Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Karel van Goor uitgeschakeld in WK-kwartfinale snowboardcross

Karel van Goor uitgeschakeld in WK-kwartfinale snowboardcross

Cheer!

De Nederlanders Karel van Goor en Glenn de Blois hebben genoten van hun debuut op de WK snowboarden in Sierra Nevada. Voor De Blois was de achtste finale van de snowboardcross daar het eindstation (39e). Van Goor kwam in Spanje nog een ronde verder en werd in de kwartfinale uitgeschakeld (19e). De Fransman Pierre Vaultier pakte het goud, de Spanjaard Lucas Eguibar zilver en de Australiër Alex Pullin brons.

Deel dit artikel op social media

De Blois kwam in zijn achtste finale goed uit de startgate en lag bij het ingaan van de een-na-laatste bocht vierde van de zes, toen degene voor hem onderuit ging. “Ik sprong over hem heen, landde in de gate en viel ook. Ik ben toen meteen opgestaan en doorgegaan”, blikte de 21-jarige atleet uit De Lier terug. Hij kwam uiteindelijk als derde over de streep maar werd vanwege het missen van de gate gediskwalificeerd en mocht niet door naar de kwartfinale. De Blois: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar het is niet anders.”

Karel van Goor had een mindere start, maar zag voor zich een aantal concurrenten onderuit gaan. De 20-jarige Nederlander, die in Canada woont en traint, bleef wel goed op de been en knokte zich een weg naar de derde plaats en de volgende ronde. Daar eindigde hij als vijfde en werd uitgeschakeld. Van Goor: “In de kwartfinale maakte ik te veel kleine foutjes. Dat is in eerste instantie natuurlijk jammer, maar ik ben blij met het resultaat. Een 19e plek is mijn beste prestatie tot nog toe.”

Teamwedstrijd

De wereldkampioenschappen zijn bovendien nog niet afgelopen voor de snowboardcrossers. Morgen (maandag 13 maart) vertegenwoordigen ze Nederland in de nieuwe - niet olympische - teamwedstrijd. Daarbij starten in totaal zestien landen. Van Goor: “Een plek in de top acht moet voor ons haalbaar zijn. Het parcours is groot, met grote schansen, veel rollers en een technische start. Dat ligt ons wel. Ik verheug me erop.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!