Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kampschreur wint Super G tijdens wereldbekerfinale  

Kampschreur wint Super G tijdens wereldbekerfinale   

Paralympisch EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG – Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang de tweede Super G gewonnen tijdens de finale van de World Para Alpine Skiing World Cup. Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) skiede de pas 17-jarige skiër als snelste naar beneden op de plek waar volgend jaar de Paralympische Spelen plaatsvinden.

Deel dit artikel op social media

Voor Kampschreur is het zijn tweede podiumplaats tijdens de wereldbekerfinale. Gisteren stond hij na de eerste Super G ook op het podium, met een zilveren medaille. Toen won Andrew Kurka (Verenigde Staten), die vandaag genoegen moest nemen met brons. Het zilver ging naar de Nieuw-Zeelander Corey Peters. In het eindklassement van de World Cup Super G was Kampschreur ook nog goed voor zilver. Niels de Langen kwam niet foutloos aan de finish en kreeg ‘DNF’ (did not finish, red.) achter zijn naam.

Revanche

Zitskiester Linda van Impelen werd net als gisteren vijfde. Ook staande skiër Jeffrey Stuut werd vijfde, een mooie revanche voor zijn teleurstellende twaalfde plaats van gisteren. In het eindklassement werd Stuut daarmee uiteindelijk tweede. Anna Jochemsen kwam net als De Langen niet foutloos beneden. Gisteren werd ze nog zesde.

Wereldbeker

De paralympische skiërs hebben morgen een rustdag en sluiten het wereldbekerseizoen dan vrijdag en zaterdag af met een reuzenslalom en slalom.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niels, Linda, Anna en Jeffrey aan!