Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jorien Voorhuis (32) beëindigt per direct schaatscarrière

Jorien Voorhuis (32) beëindigt per direct schaatscarrière

Cheer!

Jorien Voorhuis stopt per direct met schaatsen. De 32-jarige allroundster van Team Plantina heeft dat besluit deze week genomen.

Deel dit artikel op social media

"Ik kan met trots terugkijken op een hele mooie tijd", zegt Voorhuis in een persbericht van haar team. "Het schaatsen heeft me veel mooie momenten en prachtige herinneringen gebracht. Ik heb voor mezelf het hoogst haalbare bereikt en alles eruit gehaald wat erin zat."

Voorhuis brak in 2006 door met een bronzen medaille op het NK allround. Later won ze nog driemaal zilver en één keer brons op het NK.

Alleen in 2010 deed ze in Vancouver mee aan de Olympische Spelen, waar ze tiende werd op de 5000 meter en met de achtervolgingsploeg genoegen moest nemen met de zesde plek. Op het WK afstanden won de Twentse in 2009 zilver met de ploegenachtervolging en in 2011 brons op de 1500 meter.

Mooie dingen

Dit seizoen kwam de geboren Hengelose niet verder dan een zevende plek op het NK allround, nadat de prestaties vorig jaar ook al tegenvielen. Voorhuis koestert echter liever de successen uit het verleden. "Dat zijn mooie dingen om op terug te kijken, maar het houdt ook een keer op. Dat moment is nu."

"Er begint een nieuw hoofdstuk in mijn leven, waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Hoe dat hoofdstuk eruit gaat zien, weet ik nog niet, dat ga ik de komende periode ontdekken."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!