Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Joost Reijns beëindigt zwemcarrière

Joost Reijns beëindigt zwemcarrière

Cheer!

Joost Reijns heeft besloten zijn carrière als topzwemmer te beëindigen. Na 10 jaar topsport gaat hij zich verder richten op zijn maatschappelijke carrière en aan de slag als campagnecoördinator bij KWF. 

Deel dit artikel op social media

Reijns licht zijn beslissing toe: “Na 10 jaar topsport te hebben bedreven heb ik besloten een einde te maken aan deze bijzondere carrière. Mijn droom was deelname aan de Olympische Spelen, het hoogst haalbare in de sport. Het zal helaas een droom blijven, maar ik heb onwijs genoten van de weg naar deze droom. Tijdens deze reis is bij mij kanker geconstateerd, en ook toen ik na een behandeltraject weer gezond verklaard werd, besloot ik om mijn droom weer op te pakken. Dat het een uitdaging zou worden stond vast. Dat het niet altijd even makkelijk zou gaan is gebleken en dat ik helaas deze droom niet kon waarmaken heeft gevoeld als een teleurstelling en een mislukking.”

Acht maanden na zijn laatste race kijkt hij terug op een hele mooie en waardevolle periode in zijn leven. “De strijd om winst, jacht op limieten, het nastreven van een doel, contacten, omgaan met druk/presteren/mensen en het najagen van je droom vol passie en liefde is iets dat mij nooit meer zal worden afgenomen. Op weg naar mijn droom waren de absolute hoogtepunten het goud tijdens het NK 2012 in Amsterdam en het WK in Kazan, waar we ons op de 4x200m vrije slag plaatsten voor de Olympische Spelen en zilver pakten op de 4x100m mixed vrije slag.”

Joost Reijns maakte zijn debuut op het WK in Melbourne in 2007. Zijn laatste internationale toernooi was het EK in Londen waar hij met de 4x200 estafette heren het goud pakte.

Reijns: “Zonder de steun van mijn vriendin, ouders en broer, trainers, team-around-the-team, sponsoren en alle teamgenoten van ZPC West-Friesland, Zv Hoorn tot aan de Nederlandse ploeg was het niet mogelijk geweest om deze bijzondere route te mogen volgen. Het is een route die je niet alleen volgt, maar ook grote invloed heeft op je omgeving. Het is een route die samen wordt afgelegd!”

Toekomst
Naast zijn sportcarrière volgde Reijns een studie Commerciële Economie aan de Johan Cruyff Academy. “Ik heb mijn studie bijna afgerond en een succesvolle stage gelopen bij KWF Kankerbestrijding. Het is tijd om mij verder te ontwikkelen. Die kans krijg ik nu bij KWF als campagnecoördinator SamenLoop voor Hoop. Daarnaast draag ik de opgedane zwemkennis graag over en blijf ik, samen met Sebastiaan Verschuren, met Swimclinics zwemmend Nederland inspireren. De passie voor het zwemmen zal ook nooit verdwijnen. Daarom wens ik zwemmend Nederland een gouden toekomst toe dat in mijn ogen begint bij die grote vijver, het diplomazwemmen, de brede opleiding (niet te snel specificeren) en het ontzorgen van topzwemmers.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!