Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

IOC wil meer waterpoloploegen bij Spelen

IOC wil meer waterpoloploegen bij Spelen

RoadToTokyo

Cheer!

LAUSANNE - Het Internationaal Olympisch Comité wil het aantal waterpoloploegen bij de vrouwen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio uitbreiden van acht naar twaalf. Wereldzwembond FINA heeft het verzoek van het IOC in beraad.

Deel dit artikel op social media

Het IOC wil in Japan even veel mannen- als vrouwenteams aan de start krijgen. Om het quotum van het totale aantal atleten niet te overschrijden, moeten de selecties tijdens de Spelen worden teruggebracht van dertien naar elf spelers.

De wijziging van het reglement zou de kansen voor het Nederlands team op deelname aan Tokio 2020 aanzienlijk vergroten. De ploeg miste tijdens het olympisch kwalificatietoernooi van 2016 op een haar na deelname aan Rio 2016, door tijdens de beslissingswedstrijd met 7-10 van Spanje te verliezen. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen ontbrak Oranje eveneens op het appèl. Vier jaar eerder, in Peking, veroverde het Nederlands team verrassend olympisch goud.    

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vivian, Yasemin, Laura, Amarens, Debby, Dagmar, Laura, Nomi, Sabrina, Lieke, Kitty Lynn en Maud aan!