Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Honkballers naar volgende ronde WBC dankzij zege op Taiwan

Honkballers naar volgende ronde WBC dankzij zege op Taiwan

Cheer!

Nederland heeft woensdag in Seoul zijn tweede duel op de World Baseball Classic (WBC) woensdag met 6-5 gewonnen van Taiwan. Daardoor is Oranje al zeker van een plek in de volgende ronde.

Deel dit artikel op social media

Nederland en Taiwan maakten er een zeer spannend duel van. Pas in de laatste twee innings kon Oranje een 4-5 achterstand ombuigen in een 6-5 voorsprong.

Donderdag speelt Oranje zijn laatste pouleduel in groep A tegen Israël, dat na zeges op Zuid-Korea en Taiwan ook al zeker is van een plek in de tweede groepsfase. Die begint komend weekend in Tokio.

Op dinsdag was 'the Kingdom of the Netherlands' in Seoul met 5-0 te sterk voor Zuid-Korea. Het gastland en Taiwan zijn na twee nederlagen uitgeschakeld. Vier jaar geleden haalde Nederland de halve finales van de WBC.

Wisselvallig

Hoewel Nederland dinsdag op papier de favoriet was tegen Taiwan, lukte het de ploeg van Hensley Meulens maar niet om grip te krijgen op de wedstrijd. Het was wisselvallig wat Oranje liet zien.

Nederland kwam via Didi Gregorius in de tweede inning op een 1-0 voorsprong. Een inning later nam Taiwan met 2-1 de leiding, maar in de gelijkmakende slagbeurt kwam weer Oranje met 4-2 voor. Gregorius bracht met een dubbele honkslag Jonathan Schoop en Wladimir Balentien over de thuisplaat. Dankzij Dashenko Ricardo kon ook Gregorius een punt binnenhalen.

Pitcher Lars Huijer moest in de volgende inning met een man op de honken een homerun toestaan, waardoor het 4-4 werd. Daarna wist zelfs Taiwan op een 5-4 voorsprong te komen. Vervolgens hadden de Aziaten alle drie de honken bezet, maar zorgde Randolph Oduber in het linksveld met een vangbal voor de derde nul.

Vier wijd

In de achtste inning kwam Nederland weer op gelijke hoogte. Xander Bogaerts kwam vanaf het derde honk over de thuisplaat bij een dubbele honkslag van Gregorius, waarna Oranje het in de negende en laatste inning afmaakte, al gebeurde dat wel op bijzondere wijze.

Nederland had drie man op de honken staan toen slagman Jurickson Profar vier wijd kreeg. Zo kreeg Oranje automatisch het beslissende punt waardoor de ploeg van Meulens zeker is van de volgende ronde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!