Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeyster Hoog stopt er helemaal mee

Hockeyster Hoog stopt er helemaal mee

Cheer!

Ellen Hoog zet na dit seizoen een punt achter haar hockeycarrière. De dertigjarige aanvoerster van Amsterdam stopte vorig jaar na de Olympische Spelen al als international bij Oranje. Hoog verdwijnt na het lopende seizoen ook uit de Nederlandse hoofdklasse.

Deel dit artikel op social media

,,Ik voel gewoon dat het klaar is, het oude lijf is op'', zei Hoog na de winst op Pinoké (4-1) voor de camera van Ziggo Sport. ,,Ik heb zin om andere dingen te doen, om op vrijdagavond en zondag vrij te zijn en bij wijze van spreken spontaan een weekendje weg te gaan.''

De geboren Overveense debuteerde al op zeventienjarige leeftijd in Oranje. Hoog bouwde een indrukwekkende erelijst op, met onder meer twee keer olympisch goud (2008 en 2012) en twee wereldtitels. De aanvalster werd in 2014 uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld.

Na het zilver bij Rio 2016 stopte Hoog als international, net als Maartje Paumen en Naomi van As. Paumen gaat in ieder geval nog een tijdje door met hockeyen, want zij stapt na dit seizoen over van Den Bosch naar de Belgische ploeg Royal Antwerp. Van As neemt binnenkort een besluit over haar toekomst bij Laren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ellen aan!