Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Herlings: 'Geen man overboord'

Herlings: 'Geen man overboord'

Cheer!

OPLOO - "Er is geen man overboord, al sta ik er sowieso niet goed op. Gelukkig is het seizoen nog heel lang en is er nog veel mogelijk. Ik verwacht in de loop van het seizoen toch echt wel overwinningen te behalen”, verklaarde motorcrosser Jeffrey Herlings na zijn ongelukkig debuut in de koningsklasse MXGP, waarin hij als één van de grote favorieten voor de wereldtitel werd gezien.

Deel dit artikel op social media

Drie weken geleden tuimelde hij in het Italiaanse Ottobiano op knullige wijze van zijn 450cc-machine van het Red Bull KTM Factory Racing. De drievoudige MX2-wereldkampioen liep een fractuur in het middenhandsbeen van zijn ‘gashand’ op, werd geopereerd en met een plaatje op de breuk probeerde hij afgelopen weekeinde in Qatar de schade te beperken.

Mede door gebrek aan motortraining wist hij met pijn en moeite nog dertien WK-puntjes bijeen te sprokkelen. De 22-jarige Brabander, die als 'The Bullet' in de noppenwereld bekend staat, zegt echter laconiek: "Jammer om zo te beginnen, maar blessures horen nu eenmaal bij onze sport. Cairoli (winnaar Qatar) is momenteel de 'man to beat', maar je moet een heel jaar goed zijn. Het lijkt me sterk dat hij dat een heel seizoen volhoudt. Hij heeft de afgelopen twee jaar ook pech en blessures gehad."

Tanden bijten

Voordat hij aanstaande donderdag al weer op pad gaat, heeft hij de afgelopen dagen thuis in Oploo vooral de rusttherapie gevolgd om de wond en zwelling te laten helen. Omdat er voor volledige genezing van de breuk zes weken staat, zal hij komend weekeinde in Indonesië weer op zijn tanden moeten bijten. In de ‘gordel van smaragd’ wordt op het circuit van Pangkal Pinang de tweede MXGP van het seizoen verreden. Herlings mag hopen dat de helende kracht die aan het edelsteen wordt toegeschreven, ook hem treft.

Het is de eerste keer dat op het eiland Banka ten oosten van Sumatra een ronde voor het wereldkampioenschap motorcross wordt georganiseerd. Hij weet niet wat hem daar precies te wachten staat. "Het circuit is voor iedereen nieuw. Het is er wel de periode van het regenseizoen. Dat zou betekenen dat het er modderig kan zijn. Ik hoop dat dat in mijn voordeel is. Ik wil er in elk geval zoveel mogelijk punten pakken”, sprak hij optimistisch.

Nancy van der Ven

Ook de MX2, waaraan onder meer het Nederlandse team HSF Logistics Motorsport Team aan deelneemt, staat op het programma. De vrouwelijke deelnemers aan het WK (WMX) komen voor het eerst in dit seizoen in actie. Yamaha-rijdster Nancy van der Ven uit Vlissingen werd vorig jaar vice-wereldkampioen WMX. Zij neemt het op tegen haar grote concurrenten Livia Lancelot (Kawasaki) en de Yamaha-rijdsters Kiara Fontanesi en Duncan Courtney.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!