Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters winnen eerste oefeninterland van IJsland

Handbalsters winnen eerste oefeninterland van IJsland

RoadToTokyo

Cheer!

ALMERE - De Nederlandse handbalsters hebben vrijdagavond in Almere de eerste oefeninterland tegen IJsland gewonnen: 23-20.

Deel dit artikel op social media

In een uitverkocht Topsportcentrum opende Danick Snelder de score. IJsland deed snel wat terug. Daarna hadden beide ploegen moeite met scoren. Na negen minuten stond het scorebord op 3-2. Jasmina Jankovic zorgde er met een knappe redding voor dat IJsland niet op gelijke hoogte kwam.

Een deel van de EK-selectie zag de wedstrijd vanaf de tribune. Tess Wester, Yvette Broch, Nycke Groot, Sanne van Olphen en Angela Steenbakkers kregen rust. Angela Malenstein en Maura Visser ontbraken vanwege een blessure.

Halverwege de eerste helft had Nederland een 6-3 voorsprong. Opvallend was dat alle doelpuntenmakers verschillend waren. Na de openingstreffer vonden achtereenvolgend Kelly Dulfer, Lynn Knippenborg, Debbie Bont, Laura van der Heijden en Jessy Kramer het net.

Bondscoach Helle Thomsen gaf alle speelsters de kans om minuten te maken in Oranje. Nederland kwam niet in het ritme en daardoor bleef het verschil tot de rust gering: 10-8. Direct na de hervatting liep Nederland uit naar 15-8 na treffers van Michelle Goos, Danick Snelder, 2x Lois Abbingh en Kelly Volbregt.

IJsland wist pas na tien minuten iets terug te doen: 15-9 en daarna werden zij heel trefzeker. Ze scoorden vijf keer op rij en brachten de spanning terug in de wedstrijd. Nederland hield continu een kleine voorsprong en de overwinning kwam geen moment in gevaar.

Rinka Duijndam en Anouk Nieuwenweg maakten hun debuut in het Nederlands Damesteam. In de rust nam Marieke van der Wal afscheid. Zij speelde tussen 2000 en 2016 196 interlands en maakte deel uit van de ploeg die zilver won op het WK in Denemarken.

Voor Oranje was het de eerste interland na de verloren EK-finale vorig jaar december in Zweden tegen Noorwegen (29-30). Bondscoach Helle Thomsen begon afgelopen maandag met een trainingsstage op Papendal.

De oefenweek wordt zaterdag afgesloten met de tweede wedstrijd tegen IJsland in Emmen. Ook die interland is uitverkocht. Thomsen werkt met Oranje toe naar het WK eind dit jaar in Duitsland.

Opstelling Nederland: Jasmina Jankovic, Rinka Duijndam, Jessy Kramer (3), Laura van der Heijden (3), Debbie Bont (1), Lois Abbingh (2), Danick Snelder (6), Lynn Knippenborg (1), Inger Smits (1), Kelly Dulfer (3), Michelle Goos (1), Esther Schop, Sanne Hoekstra, Kelly Vollebregt (1), Anouk Nieuwenweg (1).  

Opstelling IJsland: Elín Jóna Þorsteinsdóttir, Steinunn Hansdóttir, Þórey Rósa Stefánsdóttir (2), Rut Jónsdóttir (1), Hrafnhildur Þrastardóttir, Arna Sif Pálsdóttir, Karen Knútsdóttir (2), Birna Berg Haraldsdóttir (4), Ragnheiður Júlíusdóttir (3), Hildigunnur Einarsdóttir (1), Unnur Ómarsdóttir,TheaImani, Sturludóttir, Rakel Dögg Bragadóttir (2), Steinunn Björnsdóttir (1), Helena Örvarsdóttir (4), Lilja Hafdís Renötudóttir.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Helle, Jessy en Anouk aan!