Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters nu veel te sterk voor IJsland

Handbalsters nu veel te sterk voor IJsland

Cheer!

EMMEN - De Nederlandse handbalsters hebben de tweede oefeninterland tegen IJsland met ruime cijfers gewonnen. In de uitverkochte sporthal Angelslo zagen de toeschouwers een klinkende overwinning 38-18 en dat betekende de elfde zege op rij op de eilandbewoners.

Deel dit artikel op social media

Waar bondscoach Helle Thomsen gisteren veel nieuwe gezichten speelminuten liet maken, mochten vandaag de vaste krachten het veld op. Spelverdeelster Nycke Groot opende de score. Met drie mooie afstandsschoten zorgde Sanne van Olphen voor een 5-1 stand. Vroeg in de wedstrijd werd keepster Tess Wester in het gezicht geraakt. Het duizelde wat voor haar ogen, maar tot opluchting van het publiek kon ze verder spelen.

De Oranjedames liepen verder uit en bleken geen kind te hebben aan hun IJslandse opponent. Het krachtsverschil was groot en na 12 minuten stond het scorebord op 10-3. De opwinding vanuit het publiek was voelbaar toen Nycke Groot via een no look pass Yvette Broch wist te bereiken. De cirkelspeelster ronde keurig af en speelde een dijk van een eerste helft met zes treffers.

Het rustsignaal klonk met een verschil van 14 doelpunten: 22-8. In de tweede helft gingen de Oranjedames verder waar ze gebleven waren. Waar het IJsland gisteren lukte om terug te komen in de wedstrijd was daar vandaag geen sprake van. De dekking van het Nederlands team stond goed en keepster Tess Wester maakte met knappe reddingen haar reputatie waar.

Richting het einde van de wedstrijd was de ban voor IJsland gebroken. Nederland scoorde 7 keer op rij en liep met treffers van Lois Abbingh, Laura van der Heijden, Sanne Hoekstra, Nycke Groot, Lynn Knippenborg en Kelly Vollebregt uit naar een 35-15 voorsprong. Het publiek werd getrakteerd op snelle, flitsende aanvallen en genoot zichtbaar van het spel van het Nederlands team. Lois Abbingh was met 7 treffers topscoorder.

In de rust nam Ailly Luciano afscheid. De 25-jarige hoekspeelster speelde 56 interlands voor Oranje en scoorde daarin 115 keer. Ze maakte deel uit van de ploeg die vierde werd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Opstelling Nederland: Tess Wester, Jasmina Jankovic, Jessy Kramer (1), Laura van der Heijden (4), Debbie Bont (2), Lois Abbingh (7), Sanne van Olphen (4), Danick Snelder (2), Lynn Knippenborg (1), Yvette Broch (6), Nycke Groot (2), Kelly Dulfer (1), Michelle Goos (3), Sanne Hoekstra (4), Kelly Vollebregt (1)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Kelly, Laura, Helle, Jessy en Sanne aan!