Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Groenewegen baalt van collectief falen Lotto-Jumbo

Groenewegen baalt van collectief falen Lotto-Jumbo

Cheer!

Dylan Groenewegen kwam dinsdag in de derde etappe van Parijs-Nice niet aan sprinten toe na een valpartij op ongeveer drie kilometer van de finish in Chalon-sur-Saône. De sprinter van LottoNL-Jumbo sprak na afloop op Twitter van een collectieve fout.

Deel dit artikel op social media

Groenewegen ging dinsdag neer op een rotonde nadat enkele van zijn teamgenoten twijfelden welke kant van de weg zij moesten nemen. "Vooraf hebben we met beelden en foto's de finale doorgenomen, dus met de gehele sprinttrein hebben we een heel dure fout gemaakt, met als gevolg een valpartij."

 “Ik voelde mij goed en we bleven wachten tot het juiste moment", ging de  23-jarige Amsterdammer op de website van zijn ploeg verder. "De klimmetjes kwamen we goed over en we waren goed op weg. Dan maken we een grote fout door aan de verkeerde kant van de rotonde te zitten. Dat mag niet gebeuren in dit soort koersen. In dit deelnemersveld mag je geen fouten maken."

Een dag eerder was de Nederlandse kampioen nog vierde geworden. In de tweede rit moest hij alleen Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida), John Degenkolb (Trek-Segafredo) en Arnaud Démare (FDJ) voor zich dulden. 

Woensdag staat er een 14,5 kilometer lange tijdrit op het programma. Donderdag mogen de sprinters weer aan de bak. "Nu ben ik nog even heel teleurgesteld, maar over twee dagen krijgen we een nieuwe kans."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dylan aan!