Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud Kampschreur, brons Jochemsen in World Cup Hakuba

Goud Kampschreur, brons Jochemsen in World Cup Hakuba

Paralympisch EK en WK

Cheer!

HAKUBA – Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft de reuzenslalom gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hakuba. De regerend wereldkampioen was op de Japanse pistes de meest constante: in beide runs klokte hij de tweede tijd. Anna Jochemsen pakte bij de staande skiesters het brons.

Deel dit artikel op social media

Voor de pas 17-jarige Kampschreur was het zijn vierde wereldbekerzege van het seizoen. Eerder dit seizoen won hij al goud op slaloms in Sankt Moritz (Zwitserland) en Kranjska Gora (Slovenië). In Japan troefde hij de Oostenrijker Roman Rabl – na de eerste run 0.06 seconde sneller dan de Nederlander – en de Zwitser Christoph Kunz af in de strijd om de overwinning. Landgenoot Niels de Langen eindigde als zevende.

Anna Jochemsen won dit seizoen in Worldcupwedstrijden al een gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. In Hakuba kwam daar nog een bronzen plak bij. De Nederlandse finishte in beide runs als derde. De overwinning ging naar de Duitse Andrea Rothfuss, die in de twee reuzenslalomruns de snelste was. Zilver was voor Petra Smarzova (Slowakije).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeroen en Anna aan!