Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eelco Sintnicolaas: 'Veel plezier hebben bij de vereniging, daar gaat het eerst om'

Eelco Sintnicolaas: 'Veel plezier hebben bij de vereniging, daar gaat het eerst om'

Cheer!

APELDOORN – Het belang van amateurverenigingen doorgeven aan met name de jeugd. Daar zet topatleet Eelco Sintnicolaas zich graag voor in. “Veel plezier hebben, daar gaat het in eerste instantie om.”

Deel dit artikel op social media

De Rabobank maakte vanmorgen haar nieuwe sponsorstrategie bekend, waarbij de bank focust op het opbouwen van partnerships tussen de lokale Rabobanken en de plaatselijke verenigingen op het gebied van sport en cultuur. Sportclubs spelen een belangrijke maatschappelijke rol. Ze verbinden mensen door alle lagen en leeftijden van de bevolking, zorgen ervoor dat mensen kunnen sporten en dragen zo bij aan een betere samenleving.

Eelco Sintnicolaas begon ooit bij atletiekvereniging Cialfo in Epe. Tegenwoordig traint de Europees kampioen indoor zevenkamp uit 2013 bij AV '34 in Apeldoorn. "Het is toch hartstikke leuk dat als ik op zaterdagochtend train, er eerst één pupil aan mij een handtekening komt vragen, en even later zijn het er opeens vijftig. Kinderen motiveren en enthousiast maken is natuurlijk hartstikke belangrijk", aldus Sintnicolaas. "Ik heb eigenlijk alleen maar fijne herinneringen aan die beginjaren op de atletiekbaan. Altijd gezellig, na afloop van de training even blijven hangen en thee drinken. Veel plezier hebben, daar gaat het in eerste instantie om."

Sportverenigingen staan echter ook voor veel uitdagingen. Ze kampen met teruglopende bijdragen van lokale overheden, hebben moeite met het vinden van goede bestuurders en hun ledenaantallen en vrijwilligers staan onder druk. De Rabobank onderkent de waarde van de ruim 23.500 sportverenigingen en zet daarom de komende vier jaar in op intensieve begeleiding van sportclubs.

Lees ook: Rabobank zet in op samenwerking met sportclubs

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eelco aan!