Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin sterk, maar Kwiatkowski wint Strade Bianche

Dumoulin sterk, maar Kwiatkowski wint Strade Bianche

Cheer!

SIENA - Tom Dumoulin liet zich veelvuldig zien, maar moest de zege in Strade Bianche aan Michal Kwiatkowski laten. De wereldkampioen van 2014 kwam solo over de streep.

Deel dit artikel op social media

Peter Sagan hield het ruim 60 kilometer voor de streep in Siena voor gezien. Het peloton lag op dat moment mede door verschillende valpartijen al in stukken. De Slowaak zat niet in de eerste twee groepen.

Michael Kwiatkowski © twitter Strade Bianche

Op 15 kilometer van de streep koos Michal Kwiatkowski de aanval. De Pool van Sky maakte tot dat moment deel uit van een kopgroep met onder meer Dumoulin, Zdenek Stybar en Greg van Avermaet. Kwiatkowski ging vol door, liep uit tot een halve minuut en had tijd om zijn feestje te vieren voor hij over de finish kwam.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!