Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin niet bang voor Quintana & co

Dumoulin niet bang voor Quintana & co

Cheer!

De Tirreno-Adriatico is het hoofddoel van Tom Dumoulin in de eerste prille maanden van dit wielerseizoen. De Limburger hoopt in de achtdaagse Italiaanse rittenkoers een goed klassement te rijden. ,,Natuurlijk kijk ik uit naar de afsluitende tijdrit. Al heb ik de laatste weken vooral hard getraind in bergop rijden, zodat de klim naar Terminillo zaterdag zeker een uitdaging is”, aldus Dumoulin tijdens de presentatie van de ‘topriders’.

Deel dit artikel op social media

Naast Dumoulin was Bauke Mollema de tweede Nederlander tussen de veertien ‘topriders’ die door de organisatie werden opgeroepen voor de fotoshoot en persconferentie aan de vooravond van de Tirreno.

 ,,Twee jaar geleden werd ik al tweede achter Nairo Quintana. Ook toen zat de klim naar Terminillo in het parcours. Ik ga nu opnieuw voor een kort klassement”, aldus Mollema die begin februari al de Tour San Juan in Argentinië op zijn naam schreef. ,,Maar dit is de eerste WorldTour-koers waar het voor mij echt om gaat. Dit is echt een doel voor mij.”

Dumoulin noemt de Tirreno zelfs het eerste echte meetmoment richting de Giro d’italia, waar hij dit jaar voor een kort klassement gaat. ,,Zowel voor mij als de ploeg is dit gewoon een belangrijke ronde. Ik wil hier presteren. Hierna rij ik nog Milaan-Sanremo, waarna ik opnieuw een lange trainingsperiode ga afwerken.”

De Tirreno wordt traditiegetrouw afgesloten met een 10,5 kilometer lange tijdrit aan de kust bij San Benedetto del Tronto. ,,Ik ga voor het klassement en daar hoort een goede tijdrit bij. De tijdrit blijft mijn wapen tegenover andere klassementsrenners. Ik hoop daar dus tijd te winnen tegenover de concurrentie. Doordat ik de laatste weken vooral op klimmen heb getraind, zal het wel moeilijk worden om in die tijdrit veel voorsprong op de andere klassementsrenners te pakken. Het blijft echter een belangrijke dag in deze Tirreno. De afgelopen weken heb ik in Abu Dhabi en de Strade Bianche bewezen dat de vorm goed is. ik hoef niet bang te zijn voor mannen als Quintana, Nibali  en Aru.” 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!