Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dubbel goud voor Nederlandse powerlifters

Dubbel goud voor Nederlandse powerlifters

Paralympisch

Cheer!

DUBAI – Powerlifters Melaica Tuinfort en Patrique Dankers zijn het internationale seizoen begonnen met een overwinning tijdens de World Para Powerlifting Cup in Dubai. Dankers veroverde goud in de categorie tot 88 kilogram, Tuinfort deed hetzelfde in de klasse boven 86 kilogram.

Deel dit artikel op social media

Dankers drukte in Dubai Club een gewicht van 190 kilogram. Daarmee verbeterde hij zijn persoonlijk record, dat stond op 186 kilogram. De Jordaniër Mutaz Aljuneidi wist ook 190 kilogram omhoog te krijgen, maar de overwinning ging naar Dankers op lichaamsgewicht (verschil tussen getilde kilo’s en eigen gewicht, red.). De 40-jarige Dankers hoopt nog een keer mee te doen aan de Paralympische Spelen. Eerdere pogingen om zich te kwalificeren, mislukten.

Tuinfort deed vorig jaar wel mee aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro en won daar een bronzen medaille in de klasse boven 86 kilogram. In Dubai was er voor de geboren Surinaamse weinig tegenstand. Zelf drukte ze een gewicht van 127 kilo, een prima prestatie, nipt onder haar persoonlijk record (130 kilo). De Maleisische Norfariza Mortadza, die het zilver pakte, kwam slechts tot 80 kilogram.

WK 2017
Voor Tuinfort (26) zijn de wereldkampioenschappen, begin oktober in Mexico, het belangrijkste moment van het jaar. “Daar wil ik mijn persoonlijk record verbeteren. In trainingen druk ik nu al 135 kilo, vijf meer dan mijn beste prestatie”, zegt ze op de website van het IPC. “Deze World Cup in Dubai was voor mij vooral een moment om te zien hoe ik er zelf voorsta.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Melaica en Patrique aan!