Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Definitieve korfbalselectie World Games bekend

Definitieve korfbalselectie World Games bekend

Cheer!

NIEUWEGEIN - Esther Cordus en Harjan Visscher zijn door bondscoach Wim Scholtmeijer opgenomen in de selectie van het Nederlands team voor de World Games in het Poolse Wroclaw. 

Deel dit artikel op social media

Scholtmeijer had het tweetal al langer op de radar en raakte gedurende het Korfbal League-seizoen overtuigd van de kwaliteiten van het tweetal. De toevoeging van Cordus (KZ/Hiltex) en Visscher (DOS'46) betekent ook dat de coach vier spelers heeft moeten laten afvallen. Barbara Brouwer (TOP/Quoratio), Mirjam Maltha (Fortuna/Delta Logistiek), Jelmer Jonker (DOS'46) en Marijn van den Goorbergh (DVO/Accountor) maken nog wel onderdeel uit van de Oranje-selectie, maar gaan in principe niet mee naar de World Games.

"Ze blijven wel meetrainen tot aan het toernooi in Polen en ze moeten zich beschikbaar houden bij eventuele blessures, maar ze gaan niet mee tijdens trainingsstages die we in aanloop naar de World Games afwerken", aldus Scholtmeijer. Voor de World Games mag hij slechts veertien spelers selecteren. Bij IKF-toernooien, zoals het EK en WK, zijn zestien spelers toegestaan.

Cordus en Visscher
"Esther staat al een tijdje op onze radar. Ze is voor mij een verbeterde versie van de vroegere verdeelster. Ze beheerst alle facetten van het spel; aanvallen, verdelen en ook verdedigen. Ze is een speelster voor de toekomst. Datzelfde is van toepassing op Harjan, die dit seizoen echt weer een stap heeft gezet bij DOS'46. Hij werd altijd al aangestipt als een heel groot talent, maar hij laat nu ook zien er als puntspeler echt te staan als het moet, ook tegen de betere spelers in de Korfbal League. Hij kan absoluut doorgroeien naar de top-4 van Nederland bij de heren."

Selectie Nederlands team World Games 2017
Dames: Suzanne Struik, Maaike Steenbergen, Nadhie den Dunnen, Marjolijn Kroon, Celeste Split, Jet Hendriks, Esther Cordus.
Heren: Laurens Leeuwenhoek, Richard Kunst, Olav van Wijngaarden, Erwin Zwart, Mick Snel, Nick Pikaar, Harjan Visscher.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!