Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Curlingmannen kijken uit naar 'fantastische ervaring' op WK in Canada

Curlingmannen kijken uit naar 'fantastische ervaring' op WK in Canada

Cheer!

Met de jongste selectie van de twaalf deelnemende landen beginnen de Nederlandse curlingmannen zaterdag het WK in Edmonton met een wedstrijd tegen Duitsland. Oranje is er voor het eerst sinds 1994 bij en hoopt via goede prestaties in Canada serieus zicht te krijgen op deelname aan de Winterspelen van Pyeongchang.

Deel dit artikel op social media

"We kijken er enorm naar uit", meldt 'skip' Jaap van Dorp donderdag vanuit Edmonton. "Het wordt ongetwijfeld een fantastische ervaring in een groot stadion, vol met ruim vijftienduizend Canadese curlingfans."

"Maar we komen hier niet om alleen om deel te nemen. We willen het maximale uit iedere wedstrijd halen en dan kijken we hoe ver het ons brengt."

Op het WK zijn veel punten te verdienen voor de wereldranglijst. Van die lijst plaatsen de beste zeven zich voor de Spelen. De landen daar net onder hebben in december een olympisch kwalificatietoernooi in Tsjechië. Gastland Zuid-Korea is al zeker van deelname.

Reële kans

"We hebben een reële kans", meent bondscoach Shari Leibbrandt. Zij was zelf als aanvoerster (skip) actief op het vrouwen-WK van 2006. Haar ploeg bestaat naast Van Dorp (27 jaar) uit Wouter Gösgens (18), Laurens Hoekman (19), Carlo Glasbergen (26) en reserve Alexander Magan (23).

Nederland begint zaterdag (22.00 uur Nederlandse tijd) tegen Duitsland, zondag volgen duels met Japan en Noorwegen. Donderdag eindigt de groepsfase na elf wedstrijden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!