Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

BMC wint ploegentijdrit Tirreno-Adriatico, Lotto-Jumbo zesde

BMC wint ploegentijdrit Tirreno-Adriatico, Lotto-Jumbo zesde

Cheer!

BMC heeft woensdag de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Amerikaanse formatie had 23.20 minuten nodig voor de 22,7 kilometer lange ploegentijdrit met start en finish in Lido di Camaiore. 

Deel dit artikel op social media

De Italiaan Damiano Caruso kwam als eerste over de streep en start donderdag in de blauwe leiderstrui.

Achter BMC zette Quick-Step de tweede tijd neer met een achterstand van zeventien seconden. FDJ werd weer vijf seconden daarachter derde, vlak voor Movistar dat officieel dezelfde tijd kreeg.

Lotto-Jumbo, dat de Tirreno rijdt met onder meer Robert Gesink en Lars Boom in de ploeg, werd op veertig seconden zesde.

Team Sunweb, met Tom Dumoulin, had 56 seconden meer nodig dan BMC en eindigde als elfde. Ramon Sinkeldam, Albert Timmer en Mike Teunissen zijn de andere Nederlanders in de formatie die rijdt onder een Duitse licentie.

Koninginnenrit

De Italiaanse rittenkoers gaat donderdag verder met een heuvelachtige rit over 229 kilometer van Camaiore naar Pomarance. De vierde etappe is de koninginnenrit met finish op de Terminillo. Dinsdag staat de laatste etappe op het programma, een tijdrit over 10 kilometer door San Benedetto del Tronto.

Vorig jaar pakte BMC met Greg Van Avermaet de zege in het algemeen klassement. De Belg doet ook dit jaar mee. Bauke Mollema van Trek-Segafredo was de beste Nederlander op de negende plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!