Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Blind roept alsnog Luuk de Jong op als vervanger voor Janssen

Blind roept alsnog Luuk de Jong op als vervanger voor Janssen

Cheer!

SOFIA - Bondscoach Danny Blind heeft alsnog Luuk de Jong opgeroepen als vervanger voor de zieke Vincent Janssen.

Deel dit artikel op social media

De Jong arriveert later op vrijdag in Sofia. De rest van de selectie landde in het begin van de middag in Bulgarije, waar Oranje zaterdagavond speelt tegen de Bulgaren.

De KNVB liet eerder op vrijdag nog weten dat Blind geen vervanger op ging roepen voor Janssen, die griep heeft en zaterdag niet in actie kan komen voor Oranje.

Bas Dost lijkt door het afhaken van Janssen in de basis te staan tegen de Bulgaren. De Jong zat wel bij de voorselectie voor het WK-kwalificatieduel met Bulgarije en de oefenwedstrijd tegen Italië van dinsdag, maar viel af voor de definitieve groep.

Twaalfvoudig international De Jong is bezig aan een moeizaam seizoen bij PSV, waar hij in 27 competitieduels acht keer wist te scoren. De 26-jarige aanvaller speelde zijn laatste interland vorig jaar op 4 juni tegen Oostenrijk (0-2 winst).

Lens

Blind koos voor Janssen en Bas Dost met de wetenschap dat in geval van nood ook nog Jeremain Lens centraal in de aanval kan voetballen.

Uit de trainingen leek deze week naar voren te komen dat Blind met Janssen wilde starten tegen Bulgarije. De aanvaller krijgt de laatste maanden nauwelijks speeltijd bij Tottenham Hotspur, maar geniet nog veel vertrouwen van de bondscoach.

Dost, topschutter van Portugal bij Sporting Lissabon, zou waarschijnlijk in beeld zijn gekomen als er in de slotfase van het duel met Bulgarije nog geen beslissing is geforceerd. Die rol kan De Jong nu overnemen.

Bekijk het programma en standen van de WK-kwalificatie

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!